Monday, January 31, 2011

Holiday @ Cameron Highland

Ummi rasanya dah lama tak sampai ke Cameron. Last pegi sana ada la 7 tahun lepas. Bebaru ni En Ayah bawa ummi dan family pegi holiday la kiranya kat sana. Bertolak dari rumah lepas asar, sampai kat Tanah Rata dalam pukul 8 malam. Boleh dikatakan banyak juga hotel yang ummi call,semuanya penuh. Last nye, berhenti kat satu hotel ni. Hotel baru rupanya hotel ni.


Cantik juga hotel ni. Maklum la hotel baru. En Ayah ambik dua bilik Junior Suite. Bilik lain dah penuh. lepas dah bawa naik semua barang ke dalam bilik masing2, kami semua turun bawah untuk makan malam. Malam tu kami makan steamboat. Ummi yang baru je abis pantang pun sebat sama steamboat. Sedap tapi mahal sangat la pulak.


Ni la rate bilik kat Hotel De La Ferns Cameron Highland. Bilik nye selesa sangat. Ummi ada juga tengok bilik Pentsuite, besarrrrr. heheee.... Mula ummi ajak En Ayah ambik bilik tu tapi En Ayah tak nak sebab takut orang hotel tu datang buat spot-check. Guest lebih dari 6 orang dewasa kang kena penati pulak.

ni la menu makan malam kami

sedap teh tarik ni

suasana pagi di cameron highland
Ummi dan yang lain memang enjoy kat Cameron tapi kesian kat aishah...huhuuhuuu.... Aishah ni memang tak tahan sejuk. Apa lagi, menangis la. Siap kena bedung dengan selimut tebal pun sejuk lagi. Kesian Aishah.






Esoknya kami jalan-jalan kat Brinchang. Sejuk juga pepagi kat Cameron ni tapi kejap aje la sejuknya. Tak macam Genting Highland. hrmmm....dah lama x pegi genting.

****************************************

2 jawapan:

aQueen said...

.aQueen pun penah lepak ngan Mr.King time honeymonn lps bersalinkan Ryan Reezqy.. serius.. mmg selesa bangettt..mahal?bayar jer la kan.. dah nama pun honeymoon.. hehe...

ummiprincesses said...

kalu cerita pasal mahal tu..memang le mahal tapi selesa sangat.lagi pun nak ke brinchang pun dekat.ummi p genting pun lepas pantang juga.

Post a Comment