Saturday, February 5, 2011

Kelebihan Kayu Kokka

Baby baru ummi sejak minggu ke3 pantang lagi asyik menangis je. Pastu matanya asyik merewang aje pandang ke atas. Macam-macam ikhtiar ummi buat, lastnya bonda sedara ummi bagi tau cari kayu kokka. Ummi tau juga yg kayu kokka ni banyak khasiat. Ummi cuba. Mudahan Allah izinkan & lindungi ummi anak beranak dari gangguan-gangguan yang tak dapat dilihat dengan mata kasar ni. Amin !!!


KELEBIHAN KAYU KOKKA (sumber dari Google)
***************************
Kesemua ciptaan Allah SWT hanyalah merupakan perantaraan semata. Allah SWT jualah yang berkuasa mutlaq atas segalanya. YAKIN dan berserah hanya kepada Allah SWT selayaknya. PERCAYA dan terokailah akan ciptaanNya yang mempunyai berbagai rahasia dan kelebihan.

Kayu Kokka terdapat padanya berbagai rahasia dan kelebihan sebagai penawar, penyembuh dan pelindung. Apatah lagi jika diguna pakai dalam bentuk Tasbih. Kayu Kokka juga boleh menjadi lebih tinggi harga dan nilainya dari masa ke semasa. Kayu Kokka wajar dimiliki oleh setiap individu sepertimana perlunya kotak ‘First Aid’ sebagai persediaan di saat kecemasan atau darurat.

Diantara rahsia dan kelebihan kayu Kokka menurut pengalaman mereka yang telah memakainya:
 1. Rumah yang memilikinya - aman dari ancaman dan gangguan pelbagai jenis makhluk, insya Allah.
 2. Anak menangis tidak dapat tidur - letak di bawah bantal atau rendam sebahagiannya ke dalam air lalu diberi minum, insya Allah akan tidur.
 3. Sakit gigi - rendam sebahagiannya ke dalam air suam, kemudian berkumur dengannya dan minum, insya Allah sembuh.
 4. Sakit kepala, sakit urat atau otot - gosok-gosokkan ke bahagian yang sakit, insya Allah lega.
 5. Demam, sakit Kuning, kerongkong, tongsil, guam dan ruam - rendam air dan beri minum atau titiskan ke dalam mulut, insya Allah sembuh.
 6. Ibu dalam pantang - bawa bersama semasa tidur, rendam ke dalam air suam dan minum. Insya Allah aman dan sembuh segera.
 7. Termakan santau atau terkena racun - rendamkan ke dalam air dan beri minum, insya Allah sembuh.
 8. Sekiranya dipakai pada tubuh badan, insya Allah akan terhindar dari binatang liar atau berbisa.
 9. Letakkan pada bahagian yang terkena gigitan binatang berbisa, insya Allah akan hilang segala bisanya.
 10. Jika dibawa bersama ketika berjumpa orang zalim, insya Allah akan tenang dan aman.
 11. Sekiranya memakai ketika orang hendak menyusahkan kita, insya Allah mereka tidak akan terdaya. Menurut sejarah yang berlaku di negara jiran, pembebas-pembebas di 4 wilayah telah membawanya bersama semasa berperang, lalu mengakibatkan pandangan musuh menjadi kabur dan pemakainya beroleh kemenangan, alhamdulillah.
 12. Jika dalam keadaan yang amat terdesak, logam panas yang pantas kilat lagi bahaya insya Allah tidak akan memudaratkan pemakainya yang beriman dan beramal soleh.

Kepada sesiapa yang ada memilikinya, membawanya sahaja walau sebiji, jaga amalan dan mohon kepada Allah SWT agar Dilindungi dari bahaya penyakit berjangkit, insya Allah.

Akan bertambah lagi khasiatnya jika digunakan sebagai tasbih untuk berzikir.

Sesungguhnya Allah SWT jualah yang Maha Berkuasa atas segalanya. Menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya serta sentiasa mengingati Allah SWT
dan mohon kepadaNya adalah penting dalam memperoleh keselamatan serta kesejahteraan di dunia dan akhirat.

Yang baik itu datangnya dari Allah SWT dan yang buruk itu adalah dari kelemahan kita sendiri.

*************************************************

0 jawapan:

Post a Comment