Tuesday, April 26, 2011

Pesta Buku 2011...

Tun tengah sign buku karya beliau
Tun tengah sign buku karya beliau
Dah lama ummi tak update entry kat blog ni. Bukan apa,ummi tak sempat nak update..busy sesangat. Kebetulan anak sulong ummi & menantu ummi balik cuti, ummi ada plan hujung minggu bawa anak-anak jalan-jalan. 

Hari sabtu, ummi bawa pegi ke Pesta Buku di PWTC. Hari ahad, pegi ke Petrosains, di KLCC. Kita berbalik ke cerita pegi ke Pesta Buku. Orang biasa la ramai sungguh. Parking pun bole tahan payah juga. Ramai budak-budak sekolah yang datang.

Sampai je kat PWTC anak ummi kata ramai orang kat level 2 sebab ada Tun Dr Mahathir. Ada sesi pelancaran buku karya tulisan beliau "A Doctor In The House - The Memoirs Of Tun Dr Mahathir Mohamad". Ada juga sesi tandatangan buku tulisan beliau. Ummi nak juga bergamba dengan Tun & ambik sign tapi tak sempat. Tapi ummi sempat la ambik gamba Tun dari tingat 3.

Ummi sempat la cari buku latihan untuk ayud & humayraa. Apa lagi seronok le. Jalan-jalan punye jalan, tak sedar dah dekat 3 jam kat dalam PWTC tu rupanya. Ummi janji En Ayah nak jemput pukul 1 kat HKL. Nasib baik ada kawan En Ayah yang sudi tumpangkan sampai ke rumah. Ummi minta maaf ye En Ayah. Leka round-round cari buku anak-anak, sampai terlupa.

Balik dari Pesta Buku tu ingatkan nak rehat kejap kat rumah pastu nak ke taman KLCC pulak tapi kata anak ummi pegi ari Ahad je. Dah a;ang-alang Ahad nak pegi Petrosains. Betul juga. So dapat la  rehat petang Sabtu tu. Ummi pun lepas solat Asar, terlelap sampai pukul 6:30 petang. Letih sesangat.

3 jawapan:

Fathiah Hamim said...

sobsss. nak beli buku diaaa.

Cikidong said...

apak pernah mintak tun sign buku dia masa dia dtg melawat opis :D

ummiprincesses said...

Fathiah: ummi recommend awak buku Tun tu.bole bawa pengalaman Tun masa beliau jadi Menteri.
***
Apak: eiii...jeles nye ummi.ummi nak juga Tun sign kan buku. hurmm...tapi tak kesampaian.takde rezeki

Post a Comment