Friday, September 9, 2011

Nak Kurus Punye Pasal

Lepas ummi bersalinkan Aishah (October 2010), berat badan ummi turun sikit je. Sebelum mengandungkan Aishah, berat ummi 75 kg. At the end of the pregnancy, berat ummi dah naik, dari 75 kg ke 82 kg. Lepas bersalin, berat ummi 78 kg. Aaarrrrr.......stressnye bila memikirkan berat badan yanag dah 'overload' ni.



Ada sorang kawan ummi masa sekolah menengah dulu,sekarang anak dua orang dah. Bila lepas bersalin je, terus turun berat ke berat asal. Jelesnye ummi. Jadi, officemate ummi introduce satu produk ni 'GreenCoffe 800'. Minum satu paket sehari. Kawan ummi tu, turun 4 kilo dalam masa 4 minggu. Maknanya, seminggu turun sekilo. Ummi pikir, itu kira okay la. Hari ni baru 3 hari ummi minum kopi tu. Ummi harap berat badan ummi turun dengan minum produk ni.

Yang jadi masalah umm ni ialah ummi enjoy eating. Ummi memang suka makan. Tambah pulak kalau makanan faveret ummi, lagi la bertambah-tambah makannya. Abis tu, macam mana nak kurus. Kata bonda ummi, dari kecik sampai la sekarang ni, ummi tak pernah yang bonda tengok kurus. Berisi memanjang. Ni la yang nak turunkan berat badan. Bila dah turun berat, badan pun sihat. Takde la asyik sakit tumit aje. Sekarang ni pantang berdiri lama, lepas tu mesti sakit kaki. Harap-harap lepas ni takde lagi masslah sakit kaki. Insya Allah.


********************************************
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 jawapan:

Cikidong said...

saya nak tambah 10 kilo.. ada tak ubatan selain makan banyak2 hehehee

ummiprincesses said...

ooo...minumsusu yang gain weight tu la apak..paling senang,makan le bebanyak...:D

Post a Comment